09 syyskuuta 2015

Hiustenpesu

Yleistä:

Hiusten pesun tarkoitus on saada hiukset ja hiuspohja puhtaiksi siten, ettei niiden kunto siitä kärsi. Pesu- ja hoitotuotteet valitaan huolellisen asiakasanalyysin perusteella. Hiusten ja hiuspohjan puhdistamiseen liitetään usein vaikutelma tehokkuudesta, joka syntyy järjestelmällisestä etenemisestä sekä napakoista ja reippaista työotteista. Asiakkaat tuntevat olonsa turvalliseksi, kun he tuntevat, että he ovat osaavissa ja varmoissa käsissä. Hyvästä pesu- ja hoitokäsittelystä syntyy luottamussuhde asiakkaan ja kampaajan välille.

Raaka-aineet:

Shampoon peruskoostumuksen ainesosat voidaan jakaa kahteen ryhmään:

1) Puhdistus- ja hoitotehoon vaikuttaviin ainesosiin
  • liuotin
  • pesevät ainesosat
  • hoitavat ainesosat 

2) Teknisiin ominaisuuksiin (tuotteen olomuoto, tuoksu, väri, säilyvyys) vaikuttaviin ainesosiin 
  • kiiltoa antavat ainesosat
  • sakeuttamisaineet
  • vaahdon stabilointiaineet
  • tuotteen ulkonäköä parantavat ainesosat
  • säilöntäaineet
  • hajusteet
  • väriaineet

Esivalmistelut:

Asiakas ohjataan asiakastuoliin ja hänet suojataan niskapaperilla ja kapalla. Hiukset selvitetään selvityskammalla ja samalla tutkitaan hiuspohjan kuntoa ja keskustellaan asiakkaan kanssa esimerkiksi hänen hiustenhoitotottumuksistaan. Sen jälkeen laaditaan asiakasanalyysi ja valitaan käytettävät tuotteet.  

Hiusten pesun tekninen suoritus:

Veden lämpötila: Pesuvesi on hieman lämpimämpää kuin kehon lämpö. Lämpöä voidaan kokeilla omaan ranteeseen ennen huuhtelun aloittamista. 

Hiusten kostutus: Asiakkaan päätä taivutetaan taaksepäin, ettei vesi valu hänen kasvoilleen. Toisella kädellä pidetään suihkua ja toinen käsi seuraa suihkua suojaten hiusrajaa ja korvia veden valumiselta. Hiusten tulee olla täysin kastellut, jotta shampoo levittyy tasaisesti ja vaahdottuu hyvin. 

Shampoon levitys: Shampoo levitetään hiuksiin aina oman käden kautta, ei suoraan hiukseen.

Esipesu: Hiuksiin voidaan sivellä shampoota, jonka jälkeen siihen lisätään hieman vettä, vaahdotetaan pyörivin ottein ja huuhdellaan pois. Näin hiuksista poistetaan aluksi suurin lika.

Varsinainen pesu: Ensin edetään pyörivin ottein molempia käsiä käyttäen hiusrajoilta lakipisteeseen. Otsalta ja niskalta lakipisteeseen levitettäessä toinen käsi tukee asiakkaan päätä ja toinen pesee. Sen jälkeen pestään lakipiste ja hiusrajat. Pesuotteet toistetaan kolme kertaa. 

Huuhtelu: Shampoopesun ja hoidon jälkeen hiukset huuhdellaan vedellä, joka kuljettaa lian ja pesun aikana käytetyt tuotteet pois hiuksista. Taas toinen käsi suojaa hiusrajaa ja korvia veden valumiselta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti