1) Kuka tarvitsee Laser Hair Care -hiustenhoitoa? Milloin valitset laserin hiustenhoitomenetelmäksi?
- Jos asiakkaalla ilmenee hiustenlähtöä tai kaljuuntumista, tai jos hiukset ovat erittäin huonokuntoiset. Laserilla voidaan hoitaa myös psoriasista, pälvikaljua ja erilaisia hilseilyongelmia.
2) Millaisia tuloksia mm. hiustenlähdön, psoriasiksen, pälvikaljun suhteen on odotettavissa? Milloin laserhoidon tulokset alkavat näkyä edellä mainituissa hiuspohjan ongelmissa?
- Jos hiustenlähtö on hoidon alkaessa akuutissa vaiheessa, voidaan odottaa hyviä tuloksia. Hiustenlähtö pysähtyy tai hidastuu voimakkaasti n. 10 hoitokerran jälkeen. Psoriasiksen oireet häviävät 3-5 hoitokerran jälkeen. Pälvikaljun hoidossa tulokset näkyvät n. 20 hoitokerran jälkeen.
3) Miten Laser Hair Care -hiusten kuntoutushoito tehdään?
- Ensin hiukset pestään Cicamed shampoolla, jonka jälkeen pyyhekuivattuihin hiuksiin levitetään Cicamed conditioner -hoitoainetta. Sen jälkeen asiakas laitetaan laserhoitoon 5-15 minuutiksi. Tämän jälkeen hiukset huuhdellaan ja kuivataan.
4) Miten Laser Hair Care -päänahan hoito tehdään?
- Ensin hiukset pestään Cicamed shampoolla. Tämän jälkeen hiukset kuivataan ennen Scalp Treatment -hoitonesteen levittämistä. Hoitoneste levitetään jakauksittain hieroen päänahkaan. Noin 5 minuutin imeytyshieronnan jälkeen asiakas laitetaan laserkojeeseen 20-30 minuutiksi, jonka jälkeen hoitonestettä ei huuhdella pois.
5) Asiakas ostaa 10 kerran laserhoitosarjan hiustenlähtöongelman takia. Miten laserhoidon sarjahoito/hoito-ohjelma liikkeessä suunnitellaan? Miten ohjaat asiakasta hiustenlähdön kotihoidossa (tuotevalinnat perusteluineen, hiusveden levittäminen ja hierominen ym.)?
- Ensin intensiivihoitojakso, johon kuuluu 10 hoitokertaa (2 hoitokertaa/viikko), jonka jälkeen ylläpitävä jakso, joka sisältää 5 hoitokertaa (3 ensimmäistä kahden viikon välein, 2 seuraava kuukauden välein).
Kotihoitoon ongelman mukaiset kotihoitotuotteet, eli esimerkiksi Cicamed shampoo ja LHC Scalp Treatment -hoitoneste.
Hiusvesi levitetään kamman avulla jakauksittain päänahkaan. Hiuspohjan hierominen on hyvä suorittaa pöydän ääressä istumassa. Kyynärpäät tuetaan pöytään ja sormet viedään hiuspohjaan.
6) Määrittele milloin on kyseessä hiusten normaali vaihtuminen ja milloin hiustenlähtö. Luettele yleisimpiä syitä hiustenlähtöön.
- Hiusten normaaliin vaihtumiseen kuuluu, että hiuksia irtoaa päivittäin, tavallinen määrä on noin 25-60 hiusta. Vaihtuvien hiusten tilalle kasvaa uusia ja hiukset eivät harvene. Hiustenlähdöstä puhutaan, kun hiusten kasvu jostakin syystä häiriintyy ja irtoavien hiusten määrä alkaa olla poikkevan suuri. Tämä aiheuttaa hiusten harvenemista tai jopa kaljuuntumista. Jos varovaisella tukistusotteella usemmasta kohdasta kevyesti tukistettaessa käteen irtoaa aina enemmän kuin viisi hiusta, kysymyksessä saattaa olla hiustenlähtö.
Yleisimpiä hiustenlähdön syitä ovat mm. perinnöllinen miestyyppinen hiustenlähtö, krooninen telogeeninen hiustenlähtö, pälvikalju, tukannyppimistauti, hiuspohjan silsatauti, stressi, sairaudet (esim. tulehdussairaudet, kilpirauhassairaudet), hormonaaliset syyt (esim. e-pillerit, vaihdevuodet), synnytys, pitkäkestoinen laihduttaminen, raudanpuuteanemia, puutteellinen ravinto, liiallinen A-vitamiini, ikä (vanhetessa hiusten kasvu heikkenee) sekä jotkin lääkkeet (esim. syöpälääkkeet).
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti