03 marraskuuta 2015

Hoitopalveluiden itsearviointia

Tässä pieni yhteenveto oppimisesta liittyen hoitopalveluihin. Kyseessä siis pesu ja pikahoito, haudehoito, hiusten laserhoito ja intialainen päähieronta.

Mikä on helpointa ja mikä vaikeinta hoitopalveluissa?

Pesutilanteessa on välillä haastavaa oikeiden tuotteiden valinta. Välillä on myös vaikeaa hallita rennot mutta varmat otteet, sillä edelleen iskee pieni epävarmuus, että osaako olla räiskyttämättä vettä ja muutenkin tuntuu vaikealta arvioida mikä olisi sopiva voimakkuus hierontaotteille. Muuten peseminen ja pikahoito sujuu ainakin siinä mielessä ihan hyvin, että sitä ollaan tehty paljon, joten siihen alkaa muodostua jonkinlainen rutiini ja tulee tunne, että tämän homman mä osaan.

Haude- ja laserhoitoja on mukava tehdä ja niihin tuntuu paljon helpommalta valita tuotteetkin. Näissä tuottaa päänvaivaa ainoastaan koneet, joista ei koskaan meinaa muistaa miten niitä käytettiinkään. Haudehoitoainetta on mukava levittää siveltimellä, jolloin näkee hyvin hoitoainetta olevan kaikkialla hiuksissa. 

Intialaisessa päähieronnassa ehdottomasti vaikeinta on muistaa ulkoa kaikki liikkeet! Kaikkia hierontaotteita en saa tehtyä tarpeeksi tuntuvasti. Usein myös kasvot jää huonosti hieromatta, sillä hierottavat eivät yleensä halua, että heidän kasvoihin kosketaan. Muuten intialaista päähierontaa on ihan mukava tehdä ja harjoitella. 

Mihin asioihin olen hoito-osaamisessani tyytyväinen? Mihin en?

Musta tuntuu tosi kivalta huomata, ettei hoitotilanteet jännitä enää oikeastaan ollenkaan ja aina ihan reippaalla mielellä lähden hoitoja tekemään. Osaan myös tutuista koulun tuotteista valita suht hyvin mitä tuotteita kellekin käyttää ja pesemiset ym. perusjutut sujuu luontevasti. Oikeastaan parannettavaa on lähinnä niissä hierontaotteissa, nyt usein pesupaikkahieronnat jää mulla vähän sekaviksi, ja jotkut kohdat saattaa jäädä häiritsevästi käymättä läpi.

Millaista palautetta olen saanut luokkatovereilta ja asiakkailta pesu- ja hierontaotteista, työn sujuvuudesta sekä asiakkaan huomioimisesta koko palvelutilanteen ajan?

Asiakkaina mulla ei ole vielä ollut muutakun luokkatovereita ja yksi oma kaveri, joten en oo hirveästi saanut muuta palautetta kuin että ihan hyvin meni. Ilmeisesti kaikki on olleet ihan tyytyväisiä ja intialaisesta päähieronnasta oon kuullut, että hieronta on tuntunut hyvältä ja hierottava on rentoutunut ihan kunnolla. 
Mikä hoidoissa minua nyt kiinnostaa eniten?

Tällä hetkellä intialainen päähieronta kiinnostaa. Haluan kovasti päästä sitä taas harjoittelemaan, niin että oppisin viimein muistamaan kaikki liikkeet ihan ulkoa ilman dvd:tä. Sen jälkeen olisi helpompaa keskittyä ainoastaan siihen, että otteet ovat koko ajan miellyttävästi tuntuvat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti