18 tammikuuta 2016

Raidoitusharjoitus; lastaraidat

 
kuva

Mä tein mun pitkähiuksiseen harjoituspäähän pientä, ohutta vaalennusraitaa sellasilla lastoilla, joiden päässä on ns. kamman piikit. Ne oli tosi kätevät käyttää! Käytin harjotuspäähän KC Bleach vaalennusjauhetta 6% hapetteella, sillä harjotuspään hius on todella kovaa ja jäykkää verrattuna oikeaan hiukseen. Ja koska aikaa värin levitykseen kului vielä aika kauan, niin pääliosassa on tehty 9% hapetteella, jotta lopputulos olisi kutakuinkin yhtä vaalea joka puolelta. 

Hiuksista otettiin piikkikammalla sopivan levyinen osio, josta neulottiin vielä ohuempi osio lastalle. Lasta asetettiin paikalleen aivan hiusten tyveen ja sitten pituuksiin levitetään vaalennusainetta samalla kun lastaa valutetaan tasaisesti alaspäin. Näin lastan päässä olevat kamman piikit kampasivat aineen tasaisesti joka puolelle. Osioiden väliin ei tarvinnut laittaa pumpulia tai foliota tai mitään, vaan pieni määrä hiuksia jäi  ylemmän ja alemman osion väliin ja sitten taas samalla tyylillä lisää raitoja. 

Lopputuloksesta en muistanut ottaa kuvaa, mutta tulos on selkeästi vaalempi yleisilme. Selkeitä raitoja ei ollut näkyvissä, koska ne oli niin pieniä ja ohuita, vaan hiusten väri näytti yleisesti paljon vaaleammalta kuin ennen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti