20 tammikuuta 2016

Ripsien ja kulmien värjääminen

kuva    
Ripsien ja kulmien värjääminen alkaa aina asiakkaan hyvällä suojaamisella. Usein ripsien ja kulmien värjääminen tehdään hiusvärin vaikutusajalla, joten tässä vaiheessa asiakkaalla on jo valmiiksi kappa suojaamassa vaatteita väriroiskeilta. Koska värjääminen tehdään pesupaikalla, on hyvä asettaa pyyhe asiakkaan niskan tueksi, jotta asento olisi mahdollisimman hyvä. 

Ennen varsinaisen työn aloittamista tulee pestä kädet desinfioivalla pesunesteellä, ettei silmiin kulkeudu bakteereja tai likaa. Sen jälkeen puhdistetaan mahdolliset meikit silmien ympäriltä sekä ripsistä. Ripsiä värjätessä silmän alle asetetaan suojalaput suojaamaan ihoa värjääntymiseltä. Lappuihin sivellään suojavoidetta (esim. Vaselin) ja ne asetetaan silmän alle aivan alaripsien tyveen niin, että sekä ylä- että alaripset ovat lapun päällä. Suojavoidetta on hyvä levittää pumpulipuikolla myös yläluomelle, jotta väri ei leviäisi myös sinne.

Värimassa valmistetaan pieneen lasikippoon. Refectocil värimassa valmistetaan 1:1, eli käytännössä noin 2cm mittainen pötkö väriä ja n. 10-15 tippaa hapetetta. Värimassa pitää sekoittaa huolellisesti pienellä tikulla tasaiseksi massaksi. Itse värin levittäminen ripsiin ei ole hankalaa; massaa suditaan pienellä siveltimellä kaikkialle ripsiin ja sitä saa olla ripsissä ihan reilu kerros. Levityksen jälkeen asetetaan suojalaput (esimerkiksi silmän muotoiseksi leikatut vanulaput) silmien päälle. Vaikutusaika on 5 minuuttia, jonka jälkeen ylimääräinen värimassa pyyhitään pois lämpimään veteen kastetulla vanulapulla. 

Kulmien värjäys on aivan samanlainen prosessi; suojavoidetta sivellään kulmien ympärille, ja jos käytössä on Vaselin, sitä voidaan levittää myös kulmakarvojen päälle. Värimassa valmistetaan samalla tavalla kuin ripsiinkin ja se levitetään kulmakarvoihin pienellä sudilla. Vaikutusaika 5 minuuttia ja sen jälkeen väri pyyhitään pois lämpimään veteen kastetulla vanulapulla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti